LECTOESCRIPTURA

La lectoescriptura és l’habilitat que ens permet plasmar el llenguatge, fer-lo permanent i accessible sense límits.

La lectura ens obri les portes cap a la información i formació en tots els sentits, ens permet avançar en coneixements i sabers, ens aporta descobriments sorprenents.

És imprescindible  fomentar l’aprenentatge de la lectoescriptura, així com el gust i l’hàbit pel procés des d’una edat primerenca.

Beneficis:

  • Desenvolupament del pensament i l’aprenentatge; orienta i estructura el pensament, d’aquesta manera podem guiar l’aprenentatge.
  • Desenvolupament de l’empatia i l’habilitat d’escoltar, amb la lectura descobreixen com pensen, com es senten els personatges i es posen al seu lloc, i mentre escolten el que conten els personatges.
  • Desenvolupament del llenguatge i l’expressió, a través de la lectura els infants observen el llenguatge, i això fa que reflexionin inconscientement sobre el llenguatge, assimilant així coneixements que potencien el nostre llenguatge. L’escriptura ens obliga a reflexionar abans de transmetre una informació, així quan ens expressam oralment la nostra capacitat expressiva es veu millorada.
  • Millora de la concentració i la reflexió, la lectura i la escriptura requereixen atenció i reflexió, d’aquesta manera desenvolupam la capacitat de concentració.
  • Aprenem del món que ens envolta, ja que podem accedir a qualsevol tipus d’aconteixement.
  • És un element fonamental pel desenvolupament de la imaginació i la creativitat, introduint als infants dins móns màgics plens de possibilitats, llegim el text però és la nostra imaginació la que va formant les imatges de la història dins el nostre cap.
  • Ajuda a millorar la nostra ortografia, mitjançant la lectura veim les paraules escrites i les assimilam sense cap tips d’esforç.

Agrupaments i edats:

  • Grup de 7 a 9 anys.

Els grups són reduïts per tal de donar una alta qualitat a les sessions, de 4 a 5 alumnes.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios y mejorar nuestros servicios. Si continuas navegando, consideramos que acepta su uso. Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ., pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies