tallers lletrajuga

Aquest taller, dirigit a infants de 3 a 6 anys, es basa fonamentalment en treballar la consciència fonològica. A través del joc i partint dels interessos dels propis infants, es duran a terme activitats engrescadores on seran ells mateixos els protagonistes del seu aprenentatge.

Què és la consciència fonològica?

La consciència fonològica és una habilitat que permet als infants reconèixer i usar els sons del llenguatge parlat. Pels infants significa ser capaços de seleccionar paraules rítmiques i contar el nombre de síl·labes en un nom.

La consciència fonològica es desenvolupa en edats primerenques i, generalment, de manera prèvia a l’aprenentatge de la lectura, basat en les representacions gràfiques dels sons. Per a fomentar-la es poden treballar exercicis de segmentació sil·làbica, detecció de rimes i repeticions de sons, entre d’altres propostes. Exposar als nostres infants a un entorn lingüístic actiu pot afavorir al progrés de la seva consciència fonològica. La lectura de contes, poemes amb rimes, o ensenyar cançons als infants desperta la seva consciència fonològica. La qüestió és convidar-los a jugar amb els sons que constitueixen les paraules.

agrupacions i horaris – curs 2023/2024

Grup d’entre 5 o 6 infants.

Dimarts 16:30h

El treball pedagògic d’àrees associades a la consciència fonològica pot ajudar a millorar en l’àmbit de la lectoescriptura i a la inversa.

Aquest web utilitza cookies pròpies per al correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, confirmeu l´ús d´aquestes tecnologies i el processament de les vostres dades per a aquests propòsits. Més informació.    Configurar i més informació
Privacidad