Aquest taller, dirigit a infants de 3 a 6 anys, es basa fonamentalment en treballar la consciència fonològica. A través del joc i partint dels interessos dels propis infants, es duran a terme activitats engrescadores on seran ells mateixos els protagonistes del seu aprenentatge.

Què és la conciència fonològica?

La consciència fonològica és una habilitat que permet als infants reconéixer i usar els sons del llenguatge parlat. Pels infants significa ser capaços de seleccionar paraules rítmiques i contar el nombre de síl·labes en un nom.

La consciència fonològica es desenvolupa en edats primerenques i, generalment, de manera prèvia a l’aprenentatge de la lectura, basat en les representacions gràfiques del sons.

Per a fomentar-la es poden treballar exercicis de segmentació sil·làbica, detecció de rimes i repeticions de sons, entre d’altres propostes. Exposar als nostres infants a un entorn lingüístic actiu pot afavorir al progrés de la seva consciència fonològica. La lectura de contes, poemes amb rimes, o ensenyar cançons als infants desperta la seva consciència fonològica. La questió és convidar-los a jugar amb els sons que constitueixen les paraules.

El treball pedagògic d’àrees asociales a la consciència fonològica por ajudar a millorar en l’àmbit de la lectoescriptura i a l’inversa.

Agrupacions

Grup d’entre 4 o 5 infants.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios y mejorar nuestros servicios. Si continuas navegando, consideramos que acepta su uso. Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ., pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies